ארגונומיה, על פי ההגדרה המילונית, היא הנדסת אנוש והיא עוסקת בהתאמה בין צרכי המשתמש למוצרים הטכנולוגיים בהם הוא משתמש באופן תדיר. תחום הארגונומיה בשוק העבודה התפתח מאוד בעקבות השימוש ההולך וגובר במחשבים לצורך ביצוע העבודה השגרתית. אחד הדברים החשובים ביותר בתחום לקידום נושא הארגונומיה הוא עידוד למודעות. כל עובד שמודע למגבלות הסביבה בה הוא עובד ומודע ליכולת ההשפעה שלו על בריאותו, יכול לשפר את הדרך בה הוא עושה שימוש במחשב וסביבתו ולמזער נזקים.

שימוש לא נכון בסביבת עבודה גורם לעומס גדול על החוליות בעמוד השדרה וכן על מערכת העצבים, השרירים, הגידים ועוד. עומס לא מפוקח יכול להוביל לבעיות רבות כגון- כאבים, תחושת נימול, ירידה בטווח התנועה ובמקרים קיצוניים אפילו לבעיות בשיווי המשקל ולבצקות ועוויתות שונות.

מעסיקים ומנהלים בשוק העבודה של היום מבינים שאם הם רוצים לקבל את המקסימום מהעובדים שלהם, עליהם להשקיע בהם ולטפח אותם. לכן חשובה במיוחד ההבנה כי ארגונומיה במשרד היא למעשה אינטרס משותף למעסיקים ולעובדים. מחקרים רבים כבר הוכיחו קשר ישיר וחזק בין שביעות רצונם של העובדים ובין תפקודם והתפוקה שהם מייצרים. כיום ישנה הבנה רבה כי שביעות רצונם של העובדים צריך לכלול גורמים פיזיים ורגשיים. שמירה בלתי מתפשרת על בריאותם של העובדים אם כן היא חשובה עבור שני הצדדים במידה שווה.

מרבית הפציעות במקום העבודה לא נובעות מהרמת משא כבד או נפילות שונות, אלא דווקא מפעולות יומיומיות בסיסיות שמבוצעות בצורה לא תקנית, כשהבולטת שבהן היא ישיבה לא נכונה ועבודה מול מחשב. פציעות מסוג זה מובילות להעדרויות של עובדים מיומנים, מה שמפחית באופן ישיר את התפוקה של בית העסק ובמקרים חמורים יותר גם יכול להוביל להוצאות נוספות כמו תשלומי פיצויים לעובדים עם פגיעות מתמשכות, שכירה והכשרה של עובדים חדשים במקומם, תשלום שעות נוספות למחליפים ועוד.

מעבר לנושא ההעדרויות, עובדים שחשים בכאב מדווחים לעתים קרובות על תחושת עייפות מה שהופך אותם לפחות יעילים. הם גם חייבים לקחת הפסקות תכופות כדי להימתח, להסתובב, או לשכב, בניסיון להפחית את המתח בשרירים וקלות כאבים. עובדים עם ציוד ארגונומי שמותאם לצרכיהם, יכולים לעבוד מהר יותר, ממוקד יותר ובאופן רציף יותר ומופחת שגיאות.

חללי עבודה ארגונומיים ופתרונות תפעול יעילים עוזרים להגביר את הפרודוקטיביות של תהליך האריזה. תחנות עבודה נכונות למשל, מתמקדים ביעילות התהליכים וברווחתו של האורז: ביטול משימות מיותרות; כל חומרי האריזה נמצאים תמיד בהישג יד, עמידה נכונה, צמצום זמנים, חיסכון באנרגיה ועוד הרבה מעבר.